24. september 2022

Staršie žiačky privítali v 3. kole majstrovstiev kraja družstvo Serede.

MHK Piešťany – Slávia Sereď 19:28 /10:10/

Začiatok zápasu zvládli lepšie domáce hráčky. V 7. min. vyhrávali 5:2. Mierne vedenie si udržiavali až do 15. min. 8:6. Hostky sériou štyroch gólov otočili v 20. min. na 8:10. V závere sa podarilo Noskovičovej vyrovnať na polčasových 10:10. V prvom polčase domáce dobre bránili a podržala ich Barlová v bráne. Avšak sami sme sa trápili v útoku a po zbytočných stratách lopty sme umožnili Seredi dávať góly z protiútokov. Nepremenili sme viaceré gólové šance a aj dve sedmičky. V druhom polčase až do 37. min. bol stav a hra vyrovnaná – 15:17. Od tohto momentu strelili hostky štyri góly po sebe a vlastne rozhodli o svojom víťazstve 19:28.

Zhodnotenie trénera: Proti favoritovi súťaže sme nezopakovali výkon z predchádzajúcich zápasov, nedarila sa nám streľba a nebojovali sme tak ako vieme. V prvom polčase nás výborným výkonom držala v bránke Barlová. Sereď bola v tomto zápase lepším družstvom, výborne im zachytala brankárka a zaslúžene vyhrala. Škoda, že sme ju ešte viac nepotrápili a nedržali s ňou dlhšie vyrovnaný výsledok . Pre dievčatá to bol zápas, v ktorom videli, že s každým sa dá hrať a prehra je pre nás až moc vysoká. Ale doplatili sme na chyby v rozohrávke, ktoré Sereďanky trestali gólmi počas celého zápasu. Z chýb sa musíme poučiť a sústrediť sa na najbližší zápas.

Zostava žiačky MHK Piešťany: Barlová, Mydlová – Brandhuber 5, Kopálová 3, Noskovičová 1, Bachňáková 3, Blašková L. 4, Žažová, Rubalová, Moravčíková 3.

Dorastenky privítali v 2. kole 1. regionálnej ligy dorasteniek družstvo Bánovce nad Bebravou.

MHK Piešťany – Bánovce nad Bebravou 27:18 (14:10)

Domáce začali výborne, v 2. min. viedli 2:0. Hostky postupne vyrovnali a v 10. min. sa dostali do vedenia 3:4. Domáce však veľmi dobre bránili, veľa práce v obrane odviedla počas celého zápas dvojica Miklušáková a Zigová, v bráne čarovala Barlová. Piešťany v 15. min. vyhrávali 8:4 a mierny náskok si udržiavali až do 27. min. – 11:9. V závere polčasu sme odskočili na 14:10. V druhom polčase si domáce hráčky udržiavali mierny náskok do 43. min. – 17:14, no do 50. min. sme strelili v rade päť gólov a definitívne zlomili odpor Bánoviec. V závere zápasu sa na ihrisko dostali všetky hráčky a ešte navýšili vedenie na konečných 27:18.

Zhodnotenie trénera: Pred zápasom sme mali trošku problémy so zostavou. Všetky dievčatá zabojovali a pripravili darček Šnajdárovej k jej narodeninám a zároveň si ho aj dala aj sama ako najlepšia strelkyňa zápasu. Potvrdilo sa, aká sú výborná partia a od začiatku dreli na ihrisku spolu. Hrali sme svoju trpezlivú hru, keď sa nám podarilo skórovať z každého postu. Miklušaková síce gól nedala, ale čo obehala v obrane a v útoku bolo výnimočné a vybojovala aj tri sedmičky. Samuhelová hrala na netradičnom poste pravej spojky a vytvárala tlak na súpera, z ktorého potom ťažili Zigová, Šnajdárová a Kopálová. Výborný zápas zahrali aj Blašková a Noskovičová. Bachňáková a Moravčíková naskakovali počas hry na krátke pasáže, aby pomohli ostatným sa vydýchať. Na konci zápasu sa predviedla aj Mydlová, ktorá vystriedala výbornú Barlovú. Dievčatá sa presvedčili, že keď budú bojovať, spolu dokážu potrápiť a poraziť každé družstvo. Počas celého zápasu sme si hrali svoju hru a predviedli viaceré kombinácie, z ktorých sme dokázali streliť gól.

Zostava dorastenky MHK Piešťany: Barlová, Mydlová – Kopálová 5, Noskovičová 3, Bachňáková, Blašková L. 5, Šnajdárová 9,  Samuhelová 1, Miklušáková , Zigová 4, Moravčíková.