Sezóna 2022/2023 je zahájená – úspešný vstup s ťažkými súpermi.

Staršie žiačky privítali v 1. kole majstrovstiev kraja družstvo Dunajskej Stredy B.

MHK Piešťany – DAC Dunajská Streda B 33:21 (16:10)

Od začiatku sa presadzovali strelecky obe družstvá a v 3. min bol stav 3:2.  Po nepresnostiach v  útokoch sa skóre dlho nemenilo, v 8. minúte vyrovnali hostky na 3:3. Dunajská Streda sa v 10. min. ujala vedenia 5:6. Pri vylúčení Noskovičovej v 14. min. sa podarilo domácim hráčkam streliť tri góly v rade a otočiť výsledok na 8:6. V 19. minúte vyhrávali Piešťany 11:9, ale záver polčasu zvládli výborne najmä v obrane a vybudovali si polčasový výsledok 16:10.

V druhom polčase pokračovali hráčky Piešťan vo svojej hre a postupne navyšovali náskok vo svoj  prospech. Na ihrisko sa postupne dostali všetky hráčky. Počas celého zápasu nás podržali brankárky a najmä v závere polčasov podali výborný výkon.

Zhodnotenie trénera : Podali sme kolektívny výkon. Na ihrisku sa postupne prestriedali  všetky hráčky a viaceré strelili v tejto súťaži svoje prvé góly. Výraznou mierou nám pomohli aj mladšie žiačky svojim výkonom. Hráčky videli, že ťažká letná príprava sa prejavila v závere 1. polčasu a v druhom polčase.

Zostava žiačky MHK Piešťany : Barlová, Mydlová- Brandhuber 11, Kopálová 10, Noskovičová 3, Danišková, Bachňáková 4, Blašková L. 2, Žažová 1,  Maslíková, Rašlová, Rubalová, Grosmannová 2.

Mladšie žiačky privítali v 1. kole majstrovstiev kraja družstvo Dunajskej Stredy B.

MHK Piešťany – DAC Dunajská Streda B 14:26 (7:9)

Mladší žiaci nastúpili v 1. kole majstrovstiev kraja v novej hale v Topoľčanoch

HK AGRO Topoľčany A – MHK Piešťany 8:28 (5:14)

V krásnom športovom prostredí novej haly nastúpili naši mladší žiaci proti ťažkému súperovi z Topoľčian. Od začiatku zápasu však bolo jasné, kto je na zápas lepšie pripravený. V 4. minúte bol ešte stav takmer vyrovnaný 2:3, no v 14. minúte už bolo na svetelnej tabuli skóre 3:11. Naši chlapci dominovali  vo všetkých činnostiach a zápas si užívali. Druhý polčas mal rovnaký priebeh a domáci nenašli žiadnu protizbraň na pestrú a oku lahodiacu hru našich žiakov.

Zostava žiaci MHK Piešťany : Greif – Hudák, Šintál 1, Fidler, Soldán 2, Antal 10, Fuska Š. 3, Fuska M. 3, Nedorost 5, Mydlo 4.

HK AGRO Topoľčany B – MHK Piešťany 9:32 (4:16)

Proti B tímu nastúpili naši žiaci opäť koncentrovaní na svoj výkon a priebeh zápasu bol veľmi podobný zápasu prvému. Aj tu naši chlapci zo skóre 2:3 v 5. minúte utiekli súperovi na 3:13 v 14. minúte. Zápas už bol v tomto momente rozhodnutý a skóre až do konca zápasu utešene narastalo v prospech Piešťan.

Zostava žiaci MHK Piešťany : Greif – Hudák, Šintál 2, Fidler 2, Soldán 1, Antal 13, Fuska Š. 3, Fuska M. 1, Nedorost 8, Mydlo 2.

Chlapci v oboch zápasoch potvrdili nárast svojej výkonnosti a z Topoľčian si priviezli 4 body. Obidva zápasy ukázali, že chlapci absolvovali kvalitnú letnú prípravu a dokázali uspieť na pôde súpera, odkiaľ sa body vozia len výnimočne.